Lennart Olofsgård

Ålems Orgelverkstad AB

Lennart Olofsgård
Ålems Orgelverkstad AB
Skälleryd 107
SE - 384 91 Blomstermåla

Ålems Orgelverkstad AB är ett sju personer starkt orgelbyggeri, beläget i Mönsterås kommun, Småland. Företaget har varit verksamt sedan 1985, då det grundades av Sune Fondell. 2005 övertogs Ålems Orgelverkstad av Lennart Olofsgård, som arbetat på företaget sedan 1990.

”Vi har genom åren fått erfarenhet av olika typer av orglar, från barockorienterade till romantiska. Det är en hjärtesak att skapa ett fylligt klangfundament för de ljusa klangerna att vila på och för att bära upp koralsången i kyrkorummet. Vi erbjuder nybyggnationer, restaureringar, tillbyggnader, rekonstruktioner, stämningar och andra servicearbeten”.

”Klangen samt den inre och yttre skönheten är mycket viktiga delar i vår produktion, liksom att använda naturliga byggnadsmaterial och praktisera klassiska orgelbyggarprinciper. Moderna orglar i moderna kyrkor ska ha sina rötter bakåt i tiden och en ny orgel i en gammal kyrka ska kunna se ut som om den alltid stått på plats”.
Lennart Olofsgård driver Ålems Orgelverkstad sedan 2005.
Kalmar domkyrka ses som en av Sveriges främsta barockkyrkor. Kororgeln här har vi byggt i enlighet med kyrkans 1700-talsstil. Disposition
En ny 23-stämmig orgel har byggts till Erdal kirke på Askøy, Bergen i Norge. Orgeln har två manualer och pedal med fristående spelbord. Dess asymmetriska form har anpassats efter det moderna kyrkorummet. Fasaden är tillverkad i ask liksom inredningen i den nybyggda kyrkan. Orgeln är placerad i en separat nisch vars väggar utgör det egentliga orgelhuset. Disposition

Tel: 0499-200 35, 0499-220 35 (bostad)

Mobil: 070-349 53 28

Fax: 0499-205 11

E-post: verkstad@alemsorgel.se

Webbplats: www.alemsorgel.se

Erdal-orgeln i sitt sammanhang